WERKWIJZE

Mensen stimuleren tot het nadenken over zichzelf en de situatie waarin ze als mens functioneren. Zodat ze hun authentieke mogelijkheden ontdekken en deze ten volle kunnen inzetten in hun leven en werk.

VAN DUALITEIT NAAR NON-DUALITEIT

Piekeren, we doen het veel te veel. Door problemen op het werk, een relatie waar je je niet prettig in voelt, vervelende misverstanden of issues binnen de familie. Herken je dat? Waarschijnlijk wel, we hebben er allemaal wel eens mee te maken.

Maar wat doe je er aan, hoe ga je ermee om? Je eerste reactie is om de confrontatie te zoeken en je gelijk te halen. Of je gaat piekeren en blijft er steeds met anderen over praten. Dat zijn begrijpelijke reacties maar wat levert het op? Waarschijnlijk niet veel meer dan slapeloze nachten, irritatie, vermoeidheid of hoofdpijn.

Het kan ook anders. Zoek niet meteen de confrontatie, maar vraag je eerst eens af wat die problemen je te zeggen hebben. Dat bezorgt je het nodige denkwerk, maar het kan je wel verder helpen.

Vraag je af wat je kunt leren van je problemen. Kun je er anders mee omgaan? Zijn het eigenlijk wel problemen of maak je het jezelf alleen maar moeilijk? Maak je het groter dan het is? Ik neem je graag mee in dit omdenken. Hoe je dat doet? Lees verder bij “bewustwording en bewustzijn”.

BEWUSTWORDING EN BEWUSTZIJN

Om te beginnen kun je stoppen met het zoeken van een schuldige. Die is er niet. Er zijn ook geen problemen, er zijn alleen maar situaties. Neem even afstand, kijk wat er aan de hand is en richt je daarbij eerst op jezelf.

Kijk daarna naar wat de situatie je laat zien. Wat is je eigen rol en wat is de rol van de ander? Wat kun je ervan leren? Op die manier werken ‘problemen’ meteen al een stuk minder verstikkend. Je kijkt als het ware vanaf een afstandje naar de situatie en naar wat anderen doen of zeggen.

Anders gezegd: je kijkt niet naar wat de ander verkeerd doet. De ander doet precies wat juist is voor jou op dit moment. De ander biedt je kansen om innerlijk te groeien en jij biedt de ander kansen om innerlijk te groeien. Als je zo naar de feiten kijkt, is er geen probleem, het is wat het is.

Maar misschien twijfel je als je dit leest. Bewustwording en bewustzijn; je beter voelen in een situatie. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Lees verder bij “anders denken, anders voelen, anders kijken, anders doen”.

ANDERS DENKEN, ANDERS VOELEN, ANDERS KIJKEN, ANDERS DOEN

Situaties die kansen bieden, de ander die niet schuldig is en precies doet wat juist is voor jou. Is het echt zo eenvoudig?

Als je de kansen wilt pakken en de waarheid wilt ervaren is het belangrijk dat je je ontspant en helderheid ontwikkelt in je waarneming. Er is geen tegenstelling. Alles is precies goed zoals het is, hoe lastig dat ook is. Helder inzicht in je gewoonten, in het moment zijn en kijken wat er feitelijk is, daar draait het om.

Inderdaad: door anders te denken, anders te voelen, anders te kijken kun je anders doen. Zo kom je fundamenteel anders in het leven te staan en kun je leven zonder drama.

Je kunt zo de dualiteit loslaten en tot non-dualiteit en eenheid komen.

Wil je meer weten? Kijk dan eens verder op de site. Als je dat wilt, kunnen we een afspraak maken voor een oriënterend gesprek.

Ik ontmoet je graag, tot ziens.

Heeft u interesse of vragen?