VISIE

Als de mens gezien en gehoord wordt in de organisatie kan een
organisatie tot volle bloei komen en is duurzaamheid een feit.

NON-DUALITEIT

Alles is één. Non-dualiteit staat synoniem voor een zuiver bewustzijn, alles in zijn volledigheid waarnemen, zonder er een oordeel aan te verbinden. Je accepteert de werkelijkheid volledig zoals dit tot je komt. Non-dualiteit is onverdeeldheid. Liefde kan bijvoorbeeld niet bestaan zonder haat. Uiteindelijk zijn ze dezelfde, je kijkt alleen op een andere manier naar hetzelfde gegeven. In non-dualiteit neem je waar met je fysieke zintuigen en vanuit je innerlijk weten of intuïtief. En dat doe je zonder ze te vergelijken, af te wegen of een waarde oordeel te geven.

STRESS

We leven met het idee dat als wij zelf ons individuele leventje besturen dit natuurlijk dan ook de goede kant op moet gaan! Maar er zijn zoveel zaken die je niet had kunnen voorzien, dit veroorzaakt veel stress. Hoe vaak zit jij ’s avonds op de bank met het idee dat je je in de ochtend een ander verloop van de dag had voorgenomen? Als het leven of een situatie anders loopt dan dat je wilt, raken we gefrustreerd en neemt stress het over. Gaan we piekeren, denken en slecht slapen.

En hoe ouder we worden, hoe meer is de rugzak die we dragen gevuld met het verleden. Een rugzak vol met verdriet, boosheid of schuldgevoelens. We gaan meer piekeren, de stress wordt alleen maar erger. Hoe ga je om met die stress? De een gaat spullen kopen, de ander stort zich op chocolade, drank of sigaretten. Dit werkt allemaal maar tijdelijk. Het roer om dan maar met mijn leven! Een andere baan of verhuizen. Ook dit werkt tijdelijk. Wat doe je dan fout? Niks.

INDIVIDU

Vanaf een leeftijd van 2 jaar ontwikkelen we ons zelfbewustzijn. We zijn een individu ontdekken we. Naarmate we opgroeien en ouder worden neemt het individu in jou een steeds meer krachtige vorm aan. Als individu gaan we steeds meer denken en piekeren. Ben ik wel goed genoeg? Hoor ik er wel bij? Neem een puber die merkkleding wil dragen of een rolmodel vindt in een popidool, het laatste model mobieltje wil en het liefst ook nog een tablet. Als ik maar goed genoeg ben, als ik er als individu maar bij hoor.

ZUIVER BEWUSTZIJN

De dingen zijn zoals ze zijn. Neem afscheid van het denken een individu te zijn, neem afscheid van je ego, afscheid van het zelfbewustzijn dat je ontdekt hebt toen je bijna 2 jaar was. Als je slaapt gaat alles toch ook gewoon door, terwijl alle gedachten en gevoelens zijn uitgeschakeld. Daar is je individu helemaal niet bij nodig. De persoonlijkheid is niet wat je werkelijk bent. Ten diepste ben je zuiver bewustzijn (ziel).

Als het idee dat je goed genoeg moet zijn en alles onder controle moet houden komt te vervallen, als het je lukt je ego volwassen te laten worden, ga je anders denken en voelen. Je gaat anders kijken naar situaties, dus ook anders doen. Je gaat zien dat situaties je kansen bieden, dat een  dat situaties je kansen bieden, dat een situatie je iets wil leren. Het leven probeert je namelijk iets te leren en situaties blijven zich herhalen totdat je die les hebt geleerd. Laat je onvolwassen ego los om vervolgens met een volwassen ego te ontdekken wat het leven je wil leren en groei!

EGO

De letterlijke betekenis van ego is ‘ik’. Het in stand houden van ons zelfbeeld, ons ego, is een heuse dagtaak geworden, dat samengaat met heel veel piekeren. In je relatie, op je werk, in je sociale leven. En de een houdt zijn ego in stand door dominant gedrag, de ander juist pleasend gedrag. En hoe ouder we worden denken we niet alleen meer dat we goed genoeg moeten zijn, nee we doen ons ego nog meer geweld aan. Als ’ik’ dit dan ben, moet ik alles onder controle houden, moet ik de juiste keuzes maken. Want elke keuze is van invloed op het verdere verloop van je leven en het in stand houden van je ego. De juiste keuze van je partner, van je baan, van je vrienden.

VOLWASSEN EGO

 

‘En al bewegend

word je dieper wakker

en leer je opnieuw

en zet je jouw stappen

en dans je jouw dans

maar nu verbonden

met dat wat is…….

Heeft u interesse of vragen?